HÍRLEVÉL
[X]

Ha nem akarsz lemaradni a következő programokról, iratkozz fel a hírlevelünkre! Havonta csak egyszer fogsz értesítést kapni, nem szemeteljük tele a postafiókodat.

Harmadik félnek soha nem adjuk ki az adataidat. Bármikor leiratkozhatsz vagy módosíthatod a feliratkozáskor megadott nevet és e-mail címet.

Feliratkozom a hírlevélreItt minden nap egy újabb spanyol szóval találkozhatsz. Nézd meg, hogy ismered-e! Kezdőknek magyar, haladóknak spanyol magyarázattal. Néhány szónál a http://www.elcastellano.org/palabra.php oldal segítségével leírtam az etimológiáját is, vagyis megtudhatod, hogy honnan származik az a bizonyos szó. Hasznos búvárkodást kívánok a szavak között!

A mai szó: ámbar

Kérem a magyar nyelvű magyarázatot! Kérem a spanyol nyelvű magyarázatot!

ámbar

1. borostyánkő

2. sárga jelzőlámpa

3. borostyán színű

ámbar

adj./masculino

1. De color amarillo anaranjado: La vajilla de diario de mi casa es ámbar. Cuando yo pasé el semáforo aún estaba en ámbar.

2. Resina fósil, de color amarillo, muy ligera, dura y quebradiza, que arde fácilmente desprendiendo un buen olor, y que se usa para fabricar collares, boquillas de fumar y otros objetos: Siempre han sido muy famosos los yacimientos de ámbar del mar Báltico.

Nézz be ide is: SPANYOLONLINE.HU!